Schooltuinen breiden uit

De eerste zaden zijn weer gezaaid op de schooltuinen bij de Ulebelt. Dit jaar doen er al 160 leerlingen mee, van basisscholen De Vijf-er en l’Ambiente. Om verdere groei mogelijk te maken zoekt Stichting Schooltuinen Deventer sponsors. Er is plaats voor driehonderd tuintjes.

Na een pilot vorig jaar met 120 tuintjes van leerlingen van montessorischool l’Ambiente sluit dit jaar katholieke basisschool De Vijf-er zich aan. Op initiatief van leerkracht Henk Gieteling van De Vijf-er nemen een groep 6 en een groep 7 aan de schooltuinen deel. “Buiten met je handen in de aarde dingen leren is een goed tegenwicht voor al het hoofdwerk in de klas”, vindt Gieteling. “De leerlingen hebben al behoorlijk wat gezaaid en geplant: snijbiet, tuinkers, eikenbladsla, kropsla, pluksla, ui en rode kool. Ze zijn heel enthousiast. En de begeleiding door de vrijwilligers en De Ulebelt is geweldig goed geregeld.”

Sponsoren
Om het schooltuinieren mogelijk te maken is Stichting Schooltuinen Deventer afhankelijk van sponsoring. Gelukkig krijgt ze die van verschillende organisaties in Deventer, maar als er meer kinderen meedoen is er ook meer geld nodig. Daarom doet de stichting een oproep om voor 25 euro een schooltuin voor één tuinseizoen te adopteren. Wie groter denkt, kan voor zeshonderd euro ook een hele schoolklas voor een tuinseizoen adopteren. Sponsors dragen bij aan het doel van de stichting om kinderen spelenderwijs te leren waar hun eten vandaan komt voordat het op hun bordje ligt.