Schooltuinen bij Ulebelt klaar voor gebruik op NLdoet

Op zaterdag 19 maart, de vrijwilligersdag NL-doet van het Oranje fonds, heeft een flinke club mensen zich ingezet voor het klaarmaken van de schooltuinen bij de Ulebelt. ‘s Ochtendsvroeg was het nog lekker fris en bij de nog optrekkende mist boven het land stonden ruim 35 vrijwilligers al met de spade in de hand. Langs het hekwerk moest kippengaas aangebracht worden om de konijnen te weren, palen werden de grond ingeslagen om compostcompartimenten te maken en een klaphek werd gemonteerd. Met boomstammetjes is een lesplek/instructiekring voor de kinderen gemaakt.

Het werktempo met de nodige werknemers van bouwbedrijf van Wijnen, schildersbedrijf Wolters en woonbedrijf Ieder1, ouders en andere vrijwilligers lag behoorlijk hoog. Rond de lunch was het inmiddels een stralend warme dag geworden en konden ‘s middag de lichtere klussen geklaard worden zoals de paden en tuintjes uitzetten. Daarna een gezellige afsluiting met borrel en live muziek van ‘ the Inflatable Fridays.’

Dit tuinseizoen zullen ongeveer 120 kinderen van Montessori basisschool L’Ambiente hier wekelijks aan de slag gaan met een tuinles. Elk kind krijgt een eigen stukje grond van vijf vierkante meter om eigen groenten, kruiden en bloemen te zaaien, te zien groeien, te verzorgen en dan natuurlijk oogsten en eten.

Het initiatief voor schooltuinen is ontstaan vanuit de wijkaanpak waar vier enthousiaste ouders van de school l’Ambiente hun plan indienden en de Stichting Schooltuinen Deventer oprichtten. De bedoeling is dat bij succes het volgende seizoen ook andere scholen in de wijk kunnen gaan deelnemen.

Laat de lente nu maar komen!