Hoe zal het verder gaan in het nieuwe seizoen?

Na alle heftige regenbuien leken de schooltuinen zo net na de zomervakantie meer op een vijver voor eenden dan een plek waar nog door kinderen geoogst kon worden. Dat was een flinke tegenvaller, zo ook de teleurstelling van gestolen pompoenen. Maar met een prachtige nazomer eind september/begin oktober kwam er toch nog een hoop goed. Er is geoogst, prachtige zonnebloemen zijn geplukt en er is met eigen groente soep gemaakt op school. Het seizoen zit er op en het was geslaagd met zoveel enthousiaste kinderen, leerkrachten, ouders, opa’s, oma’s en andere helpende handen. Hartelijk dank daarvoor.

Hoe zal het verder gaan in het nieuwe seizoen?

De schooltuinen zullen op verzoek van de gemeente verhuizen naar een locatie op of dichtbij de Ulebelt. Wij zijn hierover in gesprek met gemeente en Ulebelt en verwachten voor het eind van dit jaar duidelijkheid te hebben over de nieuwe locatie.

We zullen het nieuwe seizoen dus ook gewoon weer van start gaan. Het idee om de schooltuinen ook beschikbaar te stellen voor andere scholen zal door deze verandering nog even op zich moeten laten wachten. In het nieuwe seizoen zullen we van start gaan met alle middenbouwgroepen en de groepen 6 van de bovenbouw van l’Ambiente Andriessenplein.

Hulp nodig?

In het nieuwe seizoen hopen we weer op voldoende hulpouders, opa’s en oma’s die tijdens de tuinles aanwezig willen zijn! Voor het bestuur van de stichting Schooltuinen Deventer zijn we nog op zoek naar een nieuwe penningmeester. Laat het ons weten als u interesse hebt!

Website schooltuinen

We horen het graag als er kinderen zijn die een stukje willen schrijven over hoe het is om een eigen tuintje te hebben. Wat was het leukst? Wat het vervelendst? Heb je nog recepten voor de website? Ideeen, verhaaltjes, tekeningen, recepten, je mag het inleveren bij je juf of meester. Je juf of meester verzameld alles en geeft het dan aan ons om het op de site te zetten! Kijk maar op www.schooltuinendeventer.nl

Groeten en tot ziens, Jorg Tonjes, Herma Machiavello, Janneke Panneman, Charlotte Inci- Koster, stichting Schooltuinen Deventer (email)